Volg ons op social media

Over de Architecten Wielerkoers

De Architecten Wielerkoers, dat is sportiviteit en netwerken op de racefiets. Elk jaar met een select gezelschap. Op een unieke locatie en met unieke deelnemers uit de wereld van architectuur, interieur en toeleveranciers. Dat is wat we neerzetten met de Architecten Wielerkoers. Nieuwe relaties ontmoeten, het uitwisselen van kennis, informatie en innovaties. Het zijn zomaar enkele ingrediënten die de basis vormen tijdens deze sportieve dag. 

 

Gepassioneerd op de racefiets

‘Fietsen met passie op dezelfde ‘golflengte’. Zo zien we dat bij de Architecten Wielerkoers. Niet alleen de passie voor het fietsen schept een band, ook het feit dat we werken in een gezamenlijke wereld waarin we op dezelfde ‘golflengte’ zitten maakt het evenement tot een uitdagende netwerkdag.

Editie 2024: genieten in het mooie Land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen!

Welkom in het Land van Maas en Waal en het Rijk van Nijmegen!

Boudewijn de Groot bezong het Land van Maas en Waal eind jaren zestig al; zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Die klassieker gaan wij voor je vertalen in prachtige routes door dit mooie gebied. 

Koppel je er voor jezelf nog een dagje aan? Dan tref je aan de Maas heerlijke recreatiegebieden waar je lekker kunt uitblazen. Of bezoek Maasbommel, de kleinste Hanzestad van Nederland. En of je nu een dag, weekend of week komt genieten, er is genoeg te beleven! Je voelt je thuis in het Land van Maas en Waal!

Wat mag je verwachten als deelnemer aan de AWK: 

Om te beginnen een geweldige ontvangst in complete wielersfeer bij aanvang van de dag!

  • Een prachtig en uniek wielertenue in een passend thema bestaande uit een shirt met korte mouw, korte broek, handschoenen en wielersokken.
  • Eigen stuurbord met je naam en voorkeursafstand. 
  • Uitstekende catering voor, tijdens en na de tocht.
  • Twee schitterende routes van 55 km of 90 km met begeleiding van motards en voor- en achterrijders.
  • Gratis parkeren voor de deur, oplaadmogelijkheid voor elektrische auto’s.
  • Bewaakte stalling van je racefiets.
  • Een wielertocht met nadruk op het unieke karakter en cultuur van de streek waarin we fietsen. 
  • Voldoende kleed- en douchegelegenheid.
  • Afterparty met BBQ.  

‘Small Talks’ dsm-firmenich PostNL 

Naast de koers op 5 september willen we evenals afgelopen editie een exclusieve VIP-middag plannen bij de profploeg Team dsm-firmenich PostNL in Deventer. In het Experience Center in Deventer krijg je letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van deze succesvolle ploeg met aantrekkelijke presentaties vanuit het team. Ook gaan we een uitgebreid inzicht krijgen in het materiaal, de fietsen en de benodigdheden voor de klassiekers en grote rondes. Dit alles uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. De exacte datum inclusief uitnodiging hiervoor volgt!

Kunstzinnig Wielertenue in 2024 

Als organisatie van de Architecten Wielerkoers gaan we ook dit jaar weer alle deelnemers verrassen met een bijzondere en unieke wieleroutfit. Het definitieve ontwerp gaan we rond de zomervakantie onthullen maar dat het vol finesse en kunstzinnig is, staat vast! Dit collectors item wordt gemaakt door een toonaangevende Nederlandse leverancier in de wielersport. Zo ziet iedereen er herkenbaar en perfect gesoigneerd uit. Na de tocht is het uiteraard je eigendom als een tastbaar aandenken aan de koers.